Αλλαγές στη διεξαγωγή των εκλογών των Σωματείων

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της Δύναμης του Ε.Κ.Θ.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Με το νόμο 4446/2016 (άρθρο 52), τροποποιήθηκε το άρθρο 11 του ν. 1264/1982, σχετικά με τη διενέργεια των εκλογών των σωματείων. Στο συνημμένο έγγραφο θα βρείτε αναλυτική ενημέρωση των αλλαγών από τον νομικό σύμβουλο του Ε.Κ.Θ..

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεχτικά και να προσαρμοστείτε στις αλλαγές. Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στη διάθεση σας.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Θ.                                  Ο Γ. Γραμματέας

Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης                          Λεωνίδας Στολτίδης

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Με το νόμο 4446/2016 (άρθρο 52), τροποποιήθηκε το άρθρο 11 του ν. 1264/1982, σχετικά με τη διενέργεια των εκλογών των σωματείων.

Με τις ανωτέρω τροποποιήσεις η διεξαγωγή των εκλογών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

'Όλα τα σωματεία μέλη του Ε.Κ.Θ., πρέπει να απευθύνονται στους δικηγορικούς Συλλόγους της έδρας του σωματείου, αντί στο Πρωτοδικείο, για τον ορισμό δικηγόρων ως δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές τους. Με απόφαση του αρμόδιου Δικηγορικού Συλλόγου, ορίζεται δικαστικός αντιπρόσωπος από τον κατάλογο που τηρεί υποχρεωτικά κάθε Δικηγορικός Σύλλογος.

Την ημερομηνία των εκλογών ο δικαστικός αντιπρόσωπος – δικηγόρος καλό θα είναι να προσκομίζει το διορισμό του (δεν είναι υποχρεωτικό όταν γνωρίζουμε το ονοματεπώνυμο του δικηγόρου που έχει διορισθεί), αν και προτιμότερο είναι να αναζητεί κάθε σωματείο, το σχετικό διορισμό από το Δικηγορικό Σύλλογο στον οποίο έχει υποβάλλει την αίτηση.

Κατά τα λοιπά η εκλογική διαδικασία διενεργείται, όπως και μέχρι τώρα γινόταν.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 5) στον 4ο όροφο. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310.542987, 2310.507404

 

 

Ο νομικός σύμβουλος του Ε.Κ.Θ. 

Κατηγορία: 
Αλλαγές στη διεξαγωγή των εκλογών των Σωματείων | Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Σφάλμα

Μήνυμα σφάλματος

Recoverable fatal error: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /var/www/vhosts/ekth.gr/httpdocs/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 and defined στην xmlsitemap_node_create_link() (γραμμή 194 του /var/www/vhosts/ekth.gr/httpdocs/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.