Όχι στην απαράδεκτη τροπολογία του περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία

Η Κυβέρνηση συνεχίζει με ζήλο την πλήρη υπακοή της στους δανειστές, βάζοντας στο στόχαστρο τους εργαζόμενους αυτή τη φορά με την απαράδεκτη τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με συνθήκες πρωτοφανούς εργασιακής ανασφάλειας, με μειώσεις μισθών, πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή τους και κακές συνθήκες εργασίας, η Κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους "χτυπώντας" το κατοχυρωμένο δικαίωμα τους στην απεργία, που μέχρι και η Επιτροπή "Σοφών" έχει αποφασίσει ομόφωνα πως δεν χρειάζεται να αλλάξει.

Μακριά από τις υποσχέσεις της για προστασία των εργαζομένων, η Κυβέρνηση μεθοδεύει την υπερβολικά αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων για τη λήψη απεργιακής απόφασης, στοχεύοντας στη μη πραγματοποίηση των απεργιών, δίνοντας ένα ακόμα δώρο στους εργοδότες.

Παράλληλα, χωρίς να υπάρχει καν στα προαπαιτούμενα, προωθεί μέτρα για το θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης για τις ατομικές και συλλογικές εργατικές διαφορές, οδηγώντας τους εργαζόμενους στη δύσκολη και δαπανηρή διαδικασία της δικαστικής οδού για την επίλυση των εργατικών προβλημάτων τους.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται στη δική της πραγματικότητα και να την ερμηνεύει …όπως τη συμφέρει. Από τη μια πλευρά δηλώνει ότι η τρίτη αξιολόγηση κλείνει χωρίς να υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα και από την άλλη πλευρά φέρνει προς ψήφιση την αλλαγή του νόμου Κατσέλη, διευκολύνοντας τη διαδικασία των πλειστηριασμών, καταφέρνοντας ένα ακόμα πλήγμα στην κοινωνία, ενώ την ίδια ώρα προχωρά σε ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, επανυπολογισμό των συντάξεων που θα φέρει νέες μειώσεις στους συνταξιούχους αλλά και αναθεώρηση των φορολογικών συντελεστών που θα πλήξει το σύνολο των φορολογουμένων (με το ήδη ψηφισμένο μνημόνιο).

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ζητά από την Κυβέρνηση να σταματήσει την υλοποίηση μέτρων που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία και να αποσύρει την απαράδεκτη τροπολογία. Επιπλέον, ζητά από τους εκπροσώπους του Ελληνικού κοινοβουλίου να αναλογιστούν τη θέση και την ευθύνη τους, να σεβαστούν και να οχυρώσουν το δικαίωμα στην απεργία, καταψηφίζοντας οποιαδήποτε ρύθμιση που βρίσκεται "απέναντι" στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.