Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση της στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως προβλέπεται στο προσχέδιο της Συμφωνίας των δανειστών με την Κυβέρνηση απελευθερώνεται η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων δίνοντας τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους που στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχουν πληγεί βάναυσα.

Σε έναν κλάδο όπου τα λουκέτα οδήγησαν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, είναι ολοφάνερες οι συνέπειες μιας τέτοιας αποφάσεις που θα ευνοήσει τα μεγάλα πολυεθνικά καταστήματα, θα οδηγήσει στην απόγνωση και τα λουκέτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα ζητήσει και πάλι από τους υπαλλήλους να βάλουν πλάτη για το κέρδος και την επιβίωση των εργοδοτών.

Παράλληλα, η απόφαση αυτή θα μεγεθύνει ακόμα περισσότερο τις αντεργατικές συνθήκες εργασίας, την ώρα που οι εργαζόμενοι υπό την απειλή της ανεργίας, φοβούνται να τις καταγγείλουν.

Η Κυριακή είναι αργία και αυτό δεν αλλάζει. Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους χιλιάδες εργαζόμενους που δίνουν πραγματική μάχη για την επιβίωση τους.

 

Ποτέ ξανά την Κυριακή!

 

 

 

H ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.