ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΘ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει την πάγια αντίθεση του στο ξεπούλημα του ΟΛΘ Α.Ε. και συντάσσεται με τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που βλέπουν το λιμάνι της πόλης, του μοναδικού συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής, με τεράστιο ταμειακό απόθεμα, μηδενικό δανεισμό, υψηλή κερδοφορία και σημαντική παρουσία στο χρηματιστήριο να ξεπουλιέται με διαδικασίες που μόνο ερωτήματα προκαλούν.

ΤΑΙΠΕΔ και Κυβέρνηση προχωρούν την πώληση του Λιμανιού προκειμένου να γεμίσουν πρόσκαιρα τα ταμεία αδιαφορώντας για το πραγματικό όφελος της χώρας, υπονομεύοντας την ελληνική οικονομία. Παράλληλα, επιλέγουν να αφήσουν στην αβεβαιότητα τους εργαζόμενους και αρνούνται τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των θέσεων εργασία τους, μη υπογράφοντας Συλλογικές Συμβάσεις με τους λιμενεργάτες.

Οι "εκτελεστές" του σχεδίου ξεπουλούν τον ΟΛΘ:

*Για 130εκατομμύρια ευρώ, το 67% του μετοχικού κεφαλαίου, τη στιγμή που η καθαρή παρούσα αξία της εταιρείας έχει εκτιμηθεί 1 δις.

*Χωρίς την υποχρέωση επενδύσεων. Δηλαδή, σχεδιάζουν μια βαθύτερη ύφεση μετά την πώληση του.

*Επιχειρώντας να ανατρέψουν τις διαδικασίες για νέες προσλήψεις στον ΟΛΘ. Η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ./ΟΛΘ (3.3.2017) για την ολοκλήρωση της προκήρυξης για πρόσληψη 78 εργαζομένων στον ΟΛΘ.

Το Ε.Κ.Θ. βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους του ΟΛΘ και καλεί το ΤΑΙΠΕΔ και την Κυβέρνηση να σταματήσουν κάθε ενέργεια πώλησης του κερδοφόρου λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Τους καλούμε να μετατρέψουν την κερδοφορία του σε ανάπτυξη και όχι να ξεπουλήσουν όλο το δημόσιο πλούτο και τα εργαλεία ανασυγκρότησης της χώρας.

Αδιαπραγμάτευτα θα υπερασπιστούμε:

  • Το Δημόσιο Συμφέρον και το Δημόσιο Χαρακτήρα του ΟΛΘ.
  • Την Ανάπτυξη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της Απασχόλησης.
  • Τις θεσπισμένες Εργασιακές Σχέσεις και τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.