"ΟΧΙ στο ξεπούλημα του ΟΛΘ"

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του ΟΛΘ και του ΟΛΠ και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν ενάντια στο ξεπούλημα τους.

Η Κυβέρνηση ξεχνώντας τις προσδοκίες που καλλιεργούσε, τη θέση της απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις και τη δέσμευση της περί δημοσίων λιμανιών, επιλέγει σήμερα να υποστηρίζει και να επιμένει στην πώληση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, του μοναδικού συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής, ενώ γνωρίζει πως ο ΟΛΘ Α.Ε. διαθέτει τεράστιο ταμειακό απόθεμα, μηδενικό δανεισμό, υψηλή κερδοφορία και σημαντική παρουσία στο χρηματιστήριο.

Σ’ όλα αυτά επιλέγουν να γυρίζουν την πλάτη. Οι "εκτελεστές" αυτού του σχεδίου αγνοούν  επιδεικτικά την καθολική αντίδραση των φορέων και των πολιτών της Θεσσαλονίκης και κλείνουν τα μάτια στην προοπτική ο ΟΛΘ να αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό πυλώνα για την τοπική και γενικότερα ελληνική οικονομία.

Επιπλέον, αρνούνται να δεσμευθούν και να διασφαλίσουν το αίτημα των εργαζομένων στον ΟΛΘ και σε όλα τα λιμάνια, που δεν είναι άλλο από την κατοχύρωση της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων τους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει για ακόμη μια φορά την αντίθεση του στο ξεπούλημα του ΟΛΘ, φωνάζοντας:

"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

Παράλληλα, στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και ζητάει από την Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσουν άμεσα κάθε ενέργεια για την πώληση του ΟΛΘ.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.