Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά 2023

Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά 2023

«Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία» φώναξαν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ- ΕΚΘ και συμμετείχαν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά 2023.

«Η σημερινή ημέρα είναι απεργία τιμής και μνήμης σε όσους έχασαν τη ζωή τους για να κατακτήσουν τα δικαιώματά του κόσμου της εργασίας, δικαιώματα που ωστόσο όσο κι αν θεωρούνται δεδομένα δεν είναι. Είναι απεργία για το παρόν και το μέλλον. Απεργία που σηματοδοτεί πως οι αγώνες για τους εργαζόμενους, για τους νέους και τις νέες, για τους συνταξιούχους, για τους άνεργους, για κάθε κύτταρο της κοινωνίας μας είναι διαρκείς και έχουν συνέχεια» ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ε.Κ.Θ., Χάρης Κυπριανίδης. «Οι αγώνες μας για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ειρήνη και Ισότητα είναι διαχρονικοί. Οι εργάτες του Σικάγο μας έδειξαν το δρόμο. Και εμείς έχουμε υποχρέωση και σε αυτούς και στις νεότερες γενιές να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο δρόμο αυτό, όσο ανηφορικός κι αν είναι, όσες δυσκολίες κι εμπόδια κι αν συναντήσουμε στο διάβα του» συνέχισε. «Διεκδικούμε εργασιακά δικαιώματα για όλους και τιμούμε τη μνήμη και τους αγώνες εκείνων που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα δικαιώματά μας» κατέληξε ο κ. Κυπριανίδης.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Θεσσαλονίκης είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας. Παλεύουν για ένα Παρόν και ένα Μέλλον χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή επισφάλεια και ανισότητες.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ- ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, Συνδικάτων Εργαζομένων και Σωματείων, πολιτικών κομμάτων, Δήμων και φορέων στο μνημείο του Εργάτη και πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στο τέλος επιδόθηκε ψήφισμα στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης (υφυπουργείο Εσωτερικών).