Παρά τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας, για διακοπή των εργασιών, συνεχίζουν να απασχολούνται παράνομα από τη «ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ» Λιθουανοί και Λευκορώσοι εργαζόμενοι στην κατασκευή δεξαμενών αργού χημικού θείου στο βιομηχανικό συγκρότημα των ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης.

    Αυτό διαπίστωσε κλιμάκιο που διενήργησε έλεγχο, χθες (28 Δεκεμβρίου 2009) στο χώρο των ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης.

     Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ κ.Μιχάλης Χάλαρης, ο Επόπτης Επιθεωρητής και Προϊστάμενος των Ασφαλιστικών Ταμείων του Υπουργείου Εργασίας κ.Γιώργος Στράγκας και σ΄αυτό συμμετείχαν επιθεωρητές από την Κοινωνική Επιθεώρηση Κεντρικής Μακεδονίας, του Περιφερειακού Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου καθώς και ο Οργανωτικός Γραμματέας του Ε.Κ.Θ και Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Δημήτρης Σιαμπάνης, ο Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Θόδωρος Δημητριάδης και ο Γ.Γραμματέας του Συνδικάτου Τάσος Αραμπατζής.

    Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε παράνομη και ανασφάλιστη εργασία. Εδώ και 11 μήνες συνεχίζουν να εργάζονται στην κατασκευή των δεξαμενών συγκολλητές και χειριστές χωρίς τις απαιτούμενες από το νόμο ελληνικές επαγγελματικές άδειες και παρά τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων για διακοπή των εργασιών από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους (ΚΕΠΕΚ).

    Οι εκπρόσωποι των οργάνων του Υπουργείου Εργασίας και της πολιτείας δεσμεύτηκαν ότι θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για να σταματήσει επιτέλους η παράνομη απασχόληση, η ανασφάλιστη εργασία και να εισπραχθούν όλες οι ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν στην εργασία για το συγκεκριμένο έργο.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ