Οριστικό τέλος στο Ελληνικό Κοινωνικό Κράτος αποφάσισε να βάλει η κυβέρνηση με την απόφαση της για κατάργηση των  Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, υπακούοντας στις τυφλές επιταγές της Τρόικας.
        Πρόκειται για δύο Οργανισμούς που επιβιώνουν και λειτουργούν αποκλειστικά από τα χρήματα εργαζομένων και εργοδοτών, παρέχοντας στήριξη σε χιλιάδες χαμηλόμισθες οικογένειες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν στη διάθεση τους τεράστια ακίνητη περιουσία που δημιουργήθηκε από τα χρήματα των δικών μας εισφορών.
        Στη σημερινή φτωχοποίηση της κοινωνίας, πρέπει να παλέψουμε με κάθε τρόπο για την άμεση ακύρωση της απόφασης που καταργεί τους δυο οργανισμούς Ο.Ε.Ε και Ο.Ε.Κ
        Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί τους φορείς της πόλης, σε σύσκεψη την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, στις 12 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Κ.Θ. (Αριστοτέλους 32–7ος όροφος), με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη σωτηρία των δυο Οργανισμών, τη συνέχιση των κοινωνικών παροχών, την ομαλή διασφάλιση των ήδη δικαιούχων και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

 

                
                                 Για τη Διοίκηση του Ε.Κ.Θ

                     Ο Πρόεδρος                    Ο Γ. Γραμματέας      
                    Π. Τσαραμπουλίδης            Σ. Ζαριανόπουλος