Μήνυμα του Προέδρου και της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για τη χρονιά 2010

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι, πολίτες της Θεσσαλονίκης,
    Και αυτή η χρονιά που φεύγει δεν ήταν η καλύτερη για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους της χώρας μας.
    Δυστυχώς και αυτή πρόσθεσε νέες χιλιάδες στην ατέλειωτη στρατιά των ανέργων, και άλλες επιχειρήσεις έκλεισαν, οι ασκούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και το μεγάλο κεφάλαιο οδήγησαν την οικονομία σε κρίση, αύξησαν σημαντικά τον αριθμό των νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
    Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η εργοδοσία επιχείρησαν να φορτώσουν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα νέα βάρη και φόρους. Συνέχισε την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους με νέες απολύσεις, αλλαγή συμβάσεων από πλήρη σε μερική απασχόληση, καταστρατήγησε τις εργασιακές σχέσεις.
    Κάτω από το βάρος των προβλημάτων που δημιούργησαν οι πολιτικές αυτές και το βάρος των σκανδάλων η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραιτηθεί και στις εκλογές του Οκτώβρη 2009 ο λαός ανέδειξε νέα κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.
Για μας τους εργαζόμενους το πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή της κυβέρνησης αλλά η αλλαγή των πολιτικών που μας οδήγησαν στην κρίση, την φτώχεια, την απόγνωση.
    Όπως τόσα χρόνια καταδικάζαμε αυτές τις πολιτικές και παλεύαμε για την ανατροπή τους, με το ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τον αγώνα για την κατάκτηση των στόχων μας, ώστε η κοινωνική δικαιοσύνη να γίνει πραγματικότητα και να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
    Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε:
• Απαγόρευση των μαζικών αλλά και ΟΛΩΝ των απολύσεων σε επιχειρήσεις, όσο διαρκεί η «κρίση»
• Ριζική αναδιανομή εισοδημάτων προς όφελος των εργαζομένων
• Πλήρη και σταθερή εργασία
• Κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία για όλους
     Εργαζόμενες, εργαζόμενοι νέοι και νέες, πολίτες της Θεσσαλονίκης,
    Ευχόμαστε ολόψυχα η καινούργια χρονιά, το 2009, να είναι για όλους τους εργαζόμενους, για όλους τους πολίτες του κόσμου μια χρονιά ΕΙΡΗΝΗΣ, ΠΡΟΟΔΟΥ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
    Να είναι η χρονιά που θα επικρατήσει η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η κοινωνική προστασία και η πραγματική ανάπτυξη με πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους.
           Εργαζόμενες, εργαζόμενοι νέοι και νέες, πολίτες της Θεσσαλονίκης,
                       Δυναμώστε με τη συμμετοχή σας τους αγώνες.
              ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές,
                            να εφαρμόσουμε λύσεις φιλεργατικές.
                    Καλή αγωνιστική χρονιά!  Χρόνια πολλά σε όλους!

                                Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
                             Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ