Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α -Απεργιακή συγκέντρωση  Πέμπτη, 14/12/2017

Απεργούμε, Διαδηλώνουμε και Διεκδικούμε:

– Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2018: ν’ ανατραπούν εδώ και τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και οι σχεδιαζόμενες, λόγω προαπαιτούμενων και προαποφασισμένων προληπτικών μνημονιακών μέτρων, νέες μειώσεις στις συντάξεις, καταργήσεις προνοιακών επιδομάτων, φορολογική ασφυξία με διευκόλυνση των πλειστηριασμών και της δήμευσης του εισοδήματος και της στοιχειώδους περιουσίας/ πρώτης κατοικίας, οικονομική και κοινωνική απομόνωση των ατόμων με αναπηρίες.

-Ριζική αναθεώρηση των παταγωδώς αποτυχημένων μνημονιακών πολιτικών 2010-2017.

– Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης με ρητούς και μετρήσιμους κοινωνικούς και ρήτρες κοινωνικής προστασίας, στη βάση των θέσεων μας.

– Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης με την εγγύηση του Κράτους.

– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

– Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ.

– Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας.

Απαιτούμε:

– Ουσιαστική λύση εδώ και τώρα στα ουσιαστικά εργασιακά προβλήματα της Θεσσαλονίκης: ΕΛΒΟ, Χαλυβουργείο, ΣΑΣΘ,  αποβιομηχάνιση, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, λουκέτα και απαξίωσης των παραγωγικών μονάδων.

– ΕΛΤΑ, ΕΒΖ, ΛΙΜΑΝΙ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ. Είμαστε αντίθετοι, όπως και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στις ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων επιχειρήσεων που οδηγούν το δημόσιο πλούτο στα χέρια των ιδιωτών.

– Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας- ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.

– Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

– Πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλειας.

– Ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των Ελεγκτικών μηχανισμών.