Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης ΓΣΕΕ- ΕΚΘ- Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης ΓΣΕΕ- ΕΚΘ- Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συμμετείχαμε στην απεργιακή κινητοποίηση και το απεργιακό συλλαλητήριο διεκδικούμε και απαιτούμε αξιοπρεπείς μισθούς, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, ζωή με αξιοπρέπεια!

Η ακρίβεια είναι στο Θεό και οι μισθοί μας στα τάρταρα! Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις μισθών, αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών και τις θέλουμε εδώ και ΤΩΡΑ! Θέλουμε πίσω τις συλλογικές μας συμβάσεις!

Φτάνει πια! Δεν αντέχουμε άλλο! Η ακρίβεια μας πνίγει, είναι θηλιά στο λαιμό κάθε οικογένειας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

  • Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών.
  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα.
  • Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου.
  • Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με την ουσιαστική ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού.
  • Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων super market και επιχειρήσεων ενέργειας και μεταφορών και τραπεζών.
  • Διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης ειδικά σε νέα ζευγάρια και φοιτητές. Δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών.

Θεσσαλονίκη, 17 Απριλίου 2024