Ψήφισμα-καταγγελία: Κανείς δεν πρέπει να πεθάνει. Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη

Ψήφισμα-καταγγελία: Κανείς δεν πρέπει να πεθάνει. Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη

Οι εικόνες βαρβαρότητας και απανθρωπιάς στη Μελίγια, στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου, με τη δολοφονία δεκάδων μεταναστών, είναι ένα σύγχρονο έγκλημα του δήθεν «προοδευτικού» Κόσμου. Τόσο το Μαρόκο όσο και η Ισπανία επέλεξαν να εξαλείψουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στα σύνορά τους, υποστηρίζοντας ότι η άφιξη των μεταναστών πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος και να ξεχάσουν τις ζωές που χάνονται στη πορεία.

Κανείς δεν πρέπει να πεθάνει. Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη.

ΕΕ και κυβερνήσεις, που κάποιες από αυτές έχουν χαρακτηριστεί προοδευτικές, συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν από την αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα και να καλλιεργούν το ρατσισμό και τη ξενοφοβία. Χαϊδεύουν φασιστοειδή, όπως πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη με την απελευθέρωση του φασίστα που είχε ενεργό ρόλο στην επίθεση που δέχτηκαν μαθητές στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, αλλά και την προκλητική απόφαση για απελευθέρωση του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου με απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Αντίθετα επιτίθενται σε όσους σηκώνουν κεφάλι, στους ξεριζωμένους, στους πρόσφυγες και μετανάστες. Δημιουργούν φυλακές ψυχών στη χώρα, σε όσους δεν πνιγούν στη Μεσόγειο, δεν σκοτωθούν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη.

Η εργατική τάξη του κόσμου δεν χωρίζεται από σύνορα, χρώμα, θρησκεία, φύλο ή φυλή. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία, τον ξεριζωμό. Ο κοινός αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.

Ενώνουμε τη φωνή μας για την ανατροπή της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης. Η σφαγή μεταναστών στην Μελίγια δεν θα μείνει αναπάντητη!

Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη δολοφονία δεκάδων ξεριζωμένων μεταναστών.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων πρέπει να γίνονται σεβαστά και τέτοιες καταστάσεις δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Απαιτούμε από όλες τις αρχές να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των μεταναστών και των προσφύγων  και να προασπίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ