Στήριξη του Ε.Κ.Θ. στο Σωματείο Εργαζομένων Αεροδρομίου «Μακεδονία» και την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην επιχείρηση  NEWREST ΕΛΛΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ Α.Ε.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Αεροδρομίου «Μακεδονία» και την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην επιχείρηση NEWREST ΕΛΛΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ Α.Ε. που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για διαβούλευση με την εργοδοσία εκείνη επιλέγει να μην καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου κωφεύοντας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, όσον αφορά ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας. Παράλληλα, η εταιρεία εξακολουθεί να θεωρεί τους εργαζόμενους του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης κατώτερης κατηγορίας σε σχέση με εκείνους του αεροδρομίου της Αθήνας, επιλέγοντας στη δική τους περίπτωση να μην εφαρμόσει τους όρους των επιχειρησιακών συμβάσεων που συνάπτει με το επιχειρησιακό σωματείο της εταιρείας στην Αθήνα.

Καλούμε την εργοδοσία της επιχείρησης NEWREST ΕΛΛΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ Α.Ε. του αεροδρομίου «Μακεδονία» να επιλέξει την οδό του διαλόγου με τους εργαζόμενους και να βάλει τέλος σε αντεργατικές πρακτικές όπως η επιπλέον άσκηση καθηκόντων πέρα των συμφωνηθέντων, η πλημμελή χορήγηση ρεπό λόγω της έλλειψης προσωπικού, η επιβολή εξαήμερης εργασίας, αλλά και η καταχρηστική συμπεριφορά της στη διαμόρφωση του ωραρίου, των αδειών και των αμοιβών.

Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και στον αγώνα τους για αξιοπρεπή εργασία και αμοιβή και απέναντι στις αντεργατικές πρακτικές.

 

 

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.