Στο επίκεντρο της πόλης η επέτειος των 100χρόνων από την ίδρυση του Ε.Κ.Θ.

Όπως είναι γνωστό το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε 100χρόνια ζωής και τα τίμησε με μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο του και κορυφώθηκαν με την επετειακή ημερίδα "Η Ιστορική Φυσιογνωμία του Ε.Κ.Θ.".

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 100χρόνων από την ίδρυση του Ε.Κ.Θ., έγινε μια μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της ιστορίας του, που συνδέεται με την ιστορία της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα τεράστιο πανό, με την επιγραφή "100 ΧΡΟΝΙΑ Ε.Κ.Θ." κοσμεί εδώ και λίγο καιρό το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, θέτοντας το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμβολικά και ουσιαστικά στο επίκεντρο των εορτασμών και κάνοντας το γεγονός της επετείου γνωστό στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Οι εκδηλώσεις που έχουν ως κεντρικό τίτλο: "1917-2017 : 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" πιστεύουμε ότι αποτελούν ένα άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών της Θεσσαλονίκης να γνωρίσει την ιστορία, το ρόλο και τη συμβολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Μέσα σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η μόνιμη έκθεση αρχείων του εργατικού κινήματος της Θεσσαλονίκης που συνεχίζει να λειτουργεί στην αίθουσα "Αβραάμ Μπεναρόγια" και ήδη την έχουν επισκεφθεί πολίτες, Σωματεία Εργαζομένων αλλά και μαθητές, σχολείων  της πόλης.