Συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά  –  80 χρόνια από το Μάη του 1936

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη αντίδραση του στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και την απόφαση της να μεταθέσει την Εργατική Πρωτομαγιά την τρίτη ημέρα του Πάσχα, τονίζοντας πως η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.

Ο Εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της επετείου για τα 80 χρόνια από τον ηρωικό Μάη του 1936 την Κυριακή 8 Μαΐου στις 11:00 το πρωί μπροστά από το Ε.Κ.Θ. και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά από το κτίριο του ΕΚΘ).

 

Παράλληλα, εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν την Κυριακή 8 Μάιου, κατά της επιβολής της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

 

Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη δογματική εμμονή της, σε μέτρα και πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πολίτες και βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Οργανώνουμε τους αγώνες μας

Τιμούμε τους Ήρωες της τάξης μας

Τους νεκρούς αγωνιστές του Μάη του 1936

Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ

ΣΤΙΣ 11:00

 ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.

 

 

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ