Συνάντηση του προέδρου του ΕΚΘ με τον Δήμαρχο Δέλτα

Τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρη Κυπριανίδη υποδέχτηκε στο δήμο Δέλτα ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης . Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο δημαρχείο, με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, έγινε εκτενής συζήτηση για τις συνέπειες που αντιμετωπίζει το εργατικό δυναμικό του δήμου από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο δήμαρχος Δέλτα ανέλυσε στον πρόεδρο του ΕΚΘ τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει  η διοίκηση του δήμου για την απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού με τις συμβάσεις που ορίζει η Πολιτεία, προσπαθώντας για την μείωση των ποσοστών ανεργίας στο δήμο Δέλτα.

«Είχα την χαρά να υποδεχτώ στο δημαρχείο τον πρόεδρο του Ε.Κ.Θ Χάρη Κυπριανίδη και να συζητήσω μαζί του,  θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τον δήμο Δέλτα. Συζητήσαμε για τα μέτρα που εφαρμόζουν οι εργαζόμενοι στο δήμο για την προστασία τους από τον κορωνοϊό και αναφερθήκαμε στην ανάγκη συντονισμού προσπαθειών από κοινού που θα έχουν στόχο  την μείωση των ποσοστών ανεργίας στο δήμο Δέλτα. Επίσης  ενημέρωσα τον πρόεδρο του ΕΚΘ, για τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει για τη στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων κάτι που θα συνεχίσουμε να πράττουμε και το επόμενο διάστημα. Παράλληλα συζητήσαμε για την τεραστία παραγωγική δύναμη της περιοχής μας που φιλοξενεί χιλιάδες βιομηχανίες και επιχειρήσεις όλων των ειδικοτήτων που απασχολούν τεράστιο ποσοστό εργαζομένων» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα της απομάκρυνσης των υπολειμμάτων που προήλθαν από την παραγωγή φωσφορικών λιπασμάτων και μετά το κλείσιμο της βιομηχανίας, εξακολουθούν να παραμένουν στις πρώην εγκαταστάσεις της ΒΦΛ στα Διαβατά.

Γιάννης Ιωαννίδης και Χάρης Κυπριανίδης υπογράμμισαν την ανάγκη να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά με τη συνδρομή της Πολιτείας καθώς όπως τονίστηκε «υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής της περιοχής».

 «Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι υπάρχει συμφωνία και κοινή αντίληψη σε κρίσιμα ζητήματα  που αφορούν σε θέματα απασχόλησης και ασφάλειας στην εργασία.  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προσδοκά σε μια διαρκή και άριστη συνεργασία με τον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης.