Σύσκεψη Προέδρων Εργατικών Κέντρων Β. Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με τα Προεδρεία των Εργατικών Κέντρων των νομών της Βόρειας Ελλάδας.

Οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων, περιέγραψαν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους, με την ανεργία -σε αντιδιαστολή με τα επίσημα στοιχεία- να έχει εκτοξευθεί στα ύψη, ξεπερνώντας ακόμα και το 60% στους νέους, σε νομούς όπως της Κοζάνης αλλά και της Καστοριάς όπου η φυγή στο εξωτερικό έγινε λύση ανάγκης για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Παράλληλα, οι Πρόεδροι, αναφέρθηκαν στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες που λόγο της υποστελέχωσης των αρμόδιων Υπηρεσιών (ΣΕΠΕ) έχουν πάρει εφιαλτικές διαστάσεις αλλά και σε "μαύρες λίστες" που οι εργοδότες δημιουργούν ακόμα και στο διαδίκτυο, στοχοποιώντας εργαζόμενους που τόλμησαν να καταγγείλουν τους παραβάτες εργοδότες. Τα στοιχεία που δόθηκαν αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το κύμα ανέργων που έχει δημιουργηθεί και έχει "καταπνίξει" ολόκληρους νομούς.

Οι ομιλητές τόνισαν πως ο αγώνας είναι μονόδρομος, με τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Θ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκο Κιουτσούκη και τον Οργανωτικό Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Βαγγέλη Μουτάφη, να απευθύνουν κάλεσμα για μαζική, αγωνιστική και ειρηνική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου 2018, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου με βασικό σύνθημα: "Θέλουμε τώρα πίσω τα Δικαιώματα, τις Κατακτήσεις, τις Ζωές μας".

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.