ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Προς τις Διοικήσεις των Σωματείων της Δύναμης του Ε.Κ.Θ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.) απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους της Δύναμης του, στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ίδια μέρα, στις 11:00 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

          Την ώρα που τα εργασιακά βρίσκονται στο στόχαστρο επικείμενων και επώδυνων αλλαγών, δίνοντας τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους, ο προϋπολογισμός του 2017 απαιτεί νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο βρίσκεται προ των πυλών, το ασφαλιστικό έχει μπει στο "κάδρο" μιας νέας συμφωνίας και η φορολαίλαπα συνεχίζεται, η δική μας θέση επιβάλει την αντίδραση μας, συντονισμένα και μαζικά.

          Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα. Για πολλοστή φορά είμαστε αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που εθελοτυφλώντας στις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, στοχεύουν πια ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας.

Να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος!

* ΟΧΙ στις Μνημονιακές πολιτικές

* Προστασία των δικαιωμάτων μας

* Σταθερή & πλήρης εργασία για όλους

 

Πέμπτη 8/12/2016- 11:00- Συγκέντρωση μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

με τη συμμετοχή όλων των Εργατικών Κέντρων της Β. Ελλάδος

 

Για τη  Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

             Ο Πρόεδρος                                                   Ο Αν. Γραμματέας

Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης                               Αναστάσιος Αραμπατζής