Θρήνος για τη συνάδελφο των επιχειρήσεων «Καρυπίδη» Αναγκαία ΑΜΕΣΑ τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της 42χρονης εργαζόμενης των επιχειρήσεων «Καρυπίδης» στα Γιαννιτσά που «βυθισμένη» στην απόγνωση και το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει καθώς επί 15 μήνες παρέμενε απλήρωτη, έδωσε τέλος στη ζωή της, βυθίζοντας στη θλίψη τους οικείους και τους συναδέλφους της.

Εργαζόμενοι «όμηροι» σε ένα ιδιότυπο καθεστώς που ακροβατεί ανάμεσα στην εργασία και την ανεργία, καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης απέναντι σε μια Κυβέρνηση που δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει ένα από τα βαθύτερα προβλήματα της εποχής μας και που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν καταγγέλλονται υπό το φόβο της απόλυσης και πρόκειται για τη «μάστιγα» της απλήρωτης εργασίας_

Οι εργαζόμενοι που στον ιδιωτικό τομέα έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια τους, περιμένουν μια ουσιαστική κίνηση από την πολιτεία στο πρόβλημα τους και όχι μια ακόμα ανούσια επί της ουσίας παραδοχή του προβλήματος. Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της απλήρωτης εργασίας και της ανεργίας. Απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις και προστασία των εργαζομένων με ακριβοδίκαιες αποφάσεις που να περνούν άμεσα από τη δικαστική οδό και θα τιμωρούν τους απαράδεκτους εργοδότες και όχι με δηλώσεις εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού.

Το Ε.Κ.Θ. και όλοι μαζί οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας απέναντι στις αντεργατικές πρακτικές που «σπέρνουν» την  ανασφάλεια και την εξαθλίωση. Η απάντηση μας είναι οι αγώνες μας.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.