Το Ε.Κ.Θ. για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη

Το Ε.Κ.Θ. για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη

 Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την ανείπωτη τραγωδία από την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Οι εργαζόμενοι του νομού Θεσσαλονίκης, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες της πόλης θρηνούμε τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας, επιβάτες και υπαλλήλους των τρένων και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Η τραγωδία των Τεμπών βύθισε στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα και παράλληλα έφερε στα χείλη μας αναπάντητα «γιατί». Γιατί οι διαχρονικές παραλείψεις του κράτους, οι καθυστερήσεις, τα κενά στην ασφάλεια να έχουν θύματα αθώους ανθρώπους; Γιατί την ώρα που οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τα σωματεία τους κατήγγειλαν τα μεγάλα προβλήματα και τα κενά ασφαλείας, την απουσία μέτρων για την προστασία στους χώρους εργασίας, τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προγράμματα και προσωπικό κάποιοι κώφευαν επιδεικτικά;

Στα δεκάδες «γιατί» και τα αναπάντητα ερωτήματα έρχεται να προστεθεί  και η στάση των αρμόδιων αρχών που όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές του χώρου όταν προκηρύσσονταν απεργίες για ζητήματα αναβάθμισης της ασφάλειας του σιδηρόδρομου κρίνονταν παράνομες και καταχρηστικές από τα δικαστήρια.

Αποτελεί απαίτηση του συνδικαλιστικού κινήματος να αναζητηθούν οι ευθύνες και να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία-μέλη της δύναμής της να δείξουν για άλλη μία φορά την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας στις έκτακτες αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται στα νοσοκομεία της πόλης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε αίμα.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.