Το Ε.Κ.Θ. καταδικάζει τη σύλληψη συνδικαλιστών στην «Μαλαματίνα»- Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Το Ε.Κ.Θ. καταδικάζει τη σύλληψη συνδικαλιστών στην «Μαλαματίνα»- Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη σύλληψη του προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης «Μαλαματίνα» και προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγκίδη και του Αναπληρωτή Γραμματέα της Ομοσπονδίας και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διοίκησης Ε.Κ.Θ., Γιάννη Νιβορλή κατά τη διάρκεια απεργίας στην «Μαλαματίνα».

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης συνεχίζουν εδώ και μέρες τον δίκαιο αγώνα τους. Αντιδρούν στις απολύσεις εργαζομένων στις οποίες έχει προχωρήσει τη νέα ιδιοκτησία, τον συστηματικό εκφοβισμό σε βάρος τους και την παραβίαση κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης.

Μετά την προσπάθεια των διευθυντικών στελεχών να «σπάσουν» τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου βάζοντας μπρος τη γραμμή παραγωγής με ανειδίκευτους εργάτες, σήμερα προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα με αποτέλεσμα τη σύλληψη συνδικαλιστών εργαζομένων. Είχαν προηγηθεί προσαγωγές στο τμήμα τις προηγούμενες ημέρες μελών της διοίκησης του Σωματείου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. καταδικάζει και καταγγέλλει τις ενέργειες της νέας ιδιοκτησίας και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων οι οποίοι αγωνίζονται για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η εργοδοτική αυτή αυθαιρεσία δεν θα περάσει.

Καλούμε την διοίκηση της επιχείρησης να σταματήσει τις διώξεις. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων εργαζομένων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.