Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 και καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί στο υποκατάστημα της Αριστοτέλους.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς αντιδρούν στην ολοκλήρωση του business plan 2022-2025 από πλευράς διοίκησης της τράπεζας, ένα πλάνο το οποίο περιλαμβάνει συρρίκνωση, μειώσεις καταστημάτων, μειώσεις εργαζομένων και εθελούσιες εξόδους.

Στο «όνομα» του… ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών της, η Τράπεζα Πειραιώς έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα πρόσβασης και ομαλής εξυπηρέτησης σημαντικών κομματιών της πελατείας και των τοπικών κοινωνιών από τη μία και από την άλλη, εντατικοποίηση της εργασίας, μετά τη συστηματική συρρίκνωση και απογύμνωση του δικτύου από έμπειρο και καταξιωμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Τα «καταστήματα του μέλλοντος» που οραματίζεται η Τράπεζα Πειραιώς έφεραν… λουκέτα σε υποκαταστήματα και μειώσεις προσωπικού σε πρώτη φάση στην περιφέρεια, ενώ έπεται συνέχεια στο προσωπικό των μεγάλων πόλεων.

Οι συνάδελφοι στην Τράπεζα Πειραιώς διεκδικούν την μη υλοποίηση του σχεδίου συρρίκνωσης της διοίκησης, την εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων, την προστασία της απασχόλησης, συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας με προοπτικές για κάθε εργαζόμενο, ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην Πειραιώς. Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι συνάδελφοί μας στην Τράπεζα Πειραιώς δεν είναι μόνοι τους. Έχουν στο πλευρό τους το σύνολο του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.