Το Ε.Κ.Θ. τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά 2024

Το Ε.Κ.Θ. τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά 2024

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τα σωματεία της δύναμής του τιμούν την Εργατική Πρωτομαγιά, τους αγώνες των εργαζομένων για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των προσπαθειών για βελτίωση των συνθηκών εργασίας παγκοσμίως.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Μαΐου 2024, ημέρα 24ωρης απεργίας, στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ. Τιμούμε τη μνήμη και τους αγώνες εκείνων που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα δικαιώματά μας.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης διεκδικούμε και απαιτούμε: «Παντού οκτάωρο, παντού δικαιώματα, ο αγώνας συνεχίζεται»!

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί μια ημέρα αναγνώρισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των προσπαθειών για βελτίωση των συνθηκών εργασίας παγκοσμίως. Συμβολίζει την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ανά τον κόσμο και ενισχύει την έννοια της κοινής αγωνίας και των κοινών στόχων για καλύτερες συνθήκες για όλους.

Οι αγώνες μας διαχρονικοί και πάντα επίκαιροι έχουν ως βασικά αιτήματα την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Αξιοπρέπεια, την Ισότητα, το Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και στις Εργατικές κατακτήσεις.

Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Απαιτούμε:

Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητάς μας.

Σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλειά μας.

Σεβασμό στο εργατικό εισόδημα.

Σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά μας δικαιώματα.

Σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα.

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση για την Eργατική Πρωτομαγιά 2024, στις 10:30 στο Ε.Κ.Θ. και την κατάθεση στεφάνων που θα ακολουθήσει και συμμετοχή στην απεργία την Τετάρτη 1η Μαΐου 2024.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!

 

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.