Το ΕΚΘ για την καταδρομική επιχείρηση στα Πετρέλαια Καβάλας

Το ΕΚΘ για την καταδρομική επιχείρηση στα Πετρέλαια Καβάλας

Μόλις λίγα 24ωρα από τα Χριστούγεννα και γίναμε όλοι μάρτυρες στα όσα απίστευτα διαδραματίστηκαν στις εγκαταστάσεις πετρελαίου Πρίνου της εταιρείας Energean στην Καβάλα, γεγονότα που καταπατούν κάθε έννοια δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στις πρωτοφανείς σκηνές που εκτυλίχθηκαν, με ένα σχέδιο που θυμίζει πολεμική ταινία, η εργοδοσία με την κάλυψη της κυβέρνησης, με προσχήματα και δήθεν επιχειρήματα, έβαλε μπροστά τα ΜΑΤ και την αστυνομία και με καταδρομική επιχείρηση βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, των εργαζομένων και της ευρύτερης περιοχής, “κατέλαβε” το εργοστάσιο και προσήγαγε εργαζόμενους που πραγματοποιούσαν έναν δίκαιο αγώνα, διεκδικώντας το αυτονόητο, τις θέσεις εργασίας τους.

Το ΕΚΘ καταδικάζει τις ενέργειες που έγιναν από τη διοίκηση της εταιρείας Energean, η οποία σε μια επίδειξη δύναμης θέλει να προχωρήσει το σχέδιο της για απολύσεις και εθελούσιες αποχωρήσεις χωρίς εμπόδια, παρά το γεγονός ότι έχει χρηματοδοτηθεί με 100 εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο για να διασφαλίσει θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους των πετρελαίων Καβάλας ( CAVALA OIL) και το δίκαιο αγώνα τους. Θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο εργαζόμενοι να αντιμετωπίζονται κατασταλτικά σαν να πρόκειται για κοινούς ποινικούς. Θα πρέπει η εταιρεία, αλλά και η κυβέρνηση να αναλογιστούν τις συνέπειες αυτής της καταστολής, να ακυρωθεί κάθε προσφυγή κατά εργαζόμενου και η CAVALA OIL να πάρει πίσω το σχέδιο για διαθεσιμότητες των εργαζομένων.

 

 Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.