Το ΕΚΘ στηρίζει την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

Το ΕΚΘ στηρίζει την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς που οδηγούν σε συρρίκνωση του δικτύου της, κλείσιμο καταστημάτων σε όλη τη χώρα και απολύσεις προσωπικού.

Επικαλούμενη τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή η διοίκηση της Τράπεζας βάζει «λουκέτο» σε τραπεζικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Σχεδιάζει να προχωρήσει στο κλείσιμο 100 καταστημάτων, γεγονός που θα προκαλέσει μεταξύ άλλων πολλά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως στους μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, απαξιώνει τους υπαλλήλους της και αναμένεται να προχωρήσει σε νέες απολύσεις της τάξης του 1/3 του σημερινού προσωπικού της αλλά και απόσχιση τμημάτων της.

Καλούμε τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να σταματήσει το σχέδιο συρρίκνωσης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και να σεβαστεί τους εργαζόμενους της, οι οποίοι εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας ζουν υπό τον φόβο της απόλυσης. Οι υπάλληλοι της Τράπεζας Πειραιώς διαθέτουν ποιοτικά στοιχεία που τους δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν κατάλληλα και αποτελεσματικά.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς και την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει για αύριο Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8:00 π.μ. στο κτίριο της οδού Αριστοτέλους.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.