Το ΕΚΘ στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ- Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους

Το ΕΚΘ στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ- Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ και στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιούν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, αύριο, Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης παρά το γεγονός ότι έχουν λοιδορηθεί, έχουν γίνει αποδέκτες διαμαρτυριών ακόμα και ξυλοδαρμού από επιβάτες για την τραγική κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει τα προηγούμενα χρόνια οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την περαίωση του συγκοινωνιακού έργου της πόλης.

Δυστυχώς, οι ίδιοι εργαζόμενοι που έδωσαν και δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή για να μην καταρρεύσουν οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες γίνονται μπαλάκι μεταξύ των αρμοδίων τους τελευταίους μήνες. Συναντήσεις επί συναντήσεων, υποσχέσεις επί υποσχέσεων, συζητήσεις επί συζητήσεων και ακόμα αναμένουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, αιτήματα που έχουν συμφωνηθεί με την Διοίκηση του Οργανισμού και τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών αλλά με τις υπογραφές να αναβάλλονται από μέρα σε μέρα.

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση και αυτό τον εμπαιγμό. Η υπομονή τους εξαντλήθηκε. Να σταματήσει η κοροϊδία εδώ και τώρα.

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων διεκδικούν την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που συμφωνήθηκε εδώ και καιρό μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και την επαναφορά των επιδομάτων που πρόσφατα τους αφαιρέθηκαν, επειδή δεν εκδόθηκαν οι ανάλογες ΚΥΑ.

Ζητάμε από τα αρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, καθώς και από τη Διοίκηση του Οργανισμού να βάλουν τέλος σε αυτή την αναίτια αντεργατική  κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Να σταματήσει τώρα η εργοδοτική αυθαιρεσία και να σεβαστούν Διοίκηση και πολιτική ηγεσία τον κόπο και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων.

Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας στον ΟΑΣΘ, στηρίζουμε τον αγώνα τους και την αυριανή απεργία τους. 

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.