Το ΕΚΘ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ-  Να μπει τέλος στην κοροϊδία

Το ΕΚΘ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ- Να μπει τέλος στην κοροϊδία

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τους σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου 2022.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους και να μπει τέλος στον μπαλάκι ευθυνών της Διοίκησης του Οργανισμού και των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ γίνονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα αποδέκτες της κοροϊδίας και του εμπαιγμού των αρμόδιων υπουργείων για τη μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Τις τελευταίες δε ημέρες, πληροφορίες στον Τύπο θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να έχει ανάψει το πράσινο φως για την υπογραφή της ΣΣΕ, ωστόσο το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ δεν έχει στη διάθεσή του το τελικό κείμενο το οποίο θα υπογραφεί, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει το περιεχόμενό του κι αν αυτά τα οποία συμφωνήθηκαν μεταξύ Συνδικάτου και Διοίκησης Οργανισμού τελικά προβλέπονται.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, αίτημα που την εποχή της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης είναι επίκαιρο και επιτακτικό.

Καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών αλλά και την Διοίκηση του Οργανισμού, να προχωρήσουν στην υπογραφή ΣΣΕ και να σεβαστούν τους εργαζόμενους που τα τελευταία χρόνια συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους, ώστε να κρατηθεί όρθιος ο ΟΑΣΘ. Οι εργαζόμενοι μας έχουν αποδείξει έμπρακτα το υψηλό αίσθημα ευθύνης τους απέναντι στην πόλη και το επιβατικό κοινό.

Να σταματήσει εδώ και τώρα η εργασιακή κοροϊδία.

Ζητάμε από τα αρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών καθώς και από τη Διοίκηση του Οργανισμού να βάλουν τέλος σε αυτή την αναίτια αντεργατική  κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Να δοθεί στη δημοσιότητα το προσχέδιο της ΣΣΕ και να υπογραφεί άμεσα. Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας στον ΟΑΣΘ, στηρίζουμε τον αγώνα τους και την σημερινή απεργία τους.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.