Το ΕΚΘ στηρίζει τις διεκδικήσεις για επαναλειτουργία του “Λοιμωδών”

Το ΕΚΘ στηρίζει τις διεκδικήσεις για επαναλειτουργία του “Λοιμωδών”

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζει το αίτημα για την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης.

Η πανδημική κρίση που καταγράφεται για δεύτερη χρονιά και τα αυξημένα κρούσματα αυτής της περιόδου που αποτυπώνονται στη Θεσσαλονίκη, πιέζουν το σύστημα υγείας, με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ασθενείς σε αναμονή για να εισαχθούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και γεμάτες ακόμα και τις απλές κλίνες COVID. Την ίδια ώρα, το Νοσοκομείο Λοιμωδών που σταμάτησε το 2013 τη λειτουργία του με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, παραμένει εδώ και 8 χρόνια κλειστό παρόλο που παραχωρήθηκε από το Ιταλικό κράτος στο Ελληνικό δημόσιο με το συμβολικό μίσθωμα των 74 ευρώ και τον όρο να λειτουργεί πάντα ως δομή υγείας.

Όλα αυτά για κάποιους είναι “ψιλά γράμματα” καθώς επιλέγουν να αφήνουν αναξιοποίητο ένα σημαντικό μέχρι πριν λίγα χρόνια Νοσοκομείο και την ίδια ώρα καθημερινά να μας πληροφορούν για το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται στα όριά του.

Την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη με άλλα, εκτός COVID νοσήματα, που η μία μετά την άλλη οι κλινικές των νοσοκομείων μετατρέπονται αποκλειστικά σε COVID, με τους υγειονομικούς να ζητούν επιπλέον προσωπικό και να μιλούν για καταστάσεις “πολεμικές” στις εφημερίες, δεν μπορεί να συνεχίζεται η μη αξιοποίηση παλαιών νοσοκομείων που έκλεισαν στο όνομα των περικοπών.

Το ΕΚΘ στηρίζει το αίτημα για επαναλειτουργία του “Λοιμωδών” εξοπλισμένο και στελεχωμένο. Χρειαζόμαστε νοσοκομεία, εργαζόμενους σε αυτά και λύσεις  με προσανατολισμό τις πραγματικές ανάγκες σε ένα πρόβλημα που μοιάζει να μην έχει τέλος.

 

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

 

(Πηγή φωτογραφία; ΑΠΕ ΜΠΕ)