Το εργατικό κίνημα της Θεσσαλονίκης απαιτεί, διαμαρτύρεται και διεκδικεί

Το εργατικό κίνημα της Θεσσαλονίκης απαιτεί, διαμαρτύρεται και διεκδικεί

Χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες έδωσαν δυναμικό παρών στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στον ΟΣΕ και την πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα για τις παραλείψεις και τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη και στέρησαν τη ζωή από 57 συνανθρώπους μας.

Με αίτημα που αποτέλεσε και το κεντρικό σύνθημα της σημερινής απεργίας ΓΣΕΕ- ΕΚΘ «Ακούστε τις φωνές» οι διαδηλωτές απαίτησαν ξεκάθαρες απαντήσεις, διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών από τη Δικαιοσύνη. Κατέστησαν σαφές πως η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτραπεί να οδηγήσουν στη λήθη.

Όλη η ελληνική κοινωνία νιώθει οργή, θλίψη και πόνο. Το Εργατικό Κίνημα της πόλης ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ώστε να μην θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινες ζωές.

Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης απαιτεί και διεκδικεί μεταξύ άλλων: άμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών, σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές, μέτρα αυστηρού ελέγχου των κανόνων ασφαλείας, ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτεροβάθμιου ελέγχου και αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στις μεταφορές.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των Τεμπών με το συγκεντρωμένο πλήθος να φωνάζει: «Αθάνατοι»!

Μετά το πέρας της πορείας θυροκολλήθηκε το ψήφισμα της απεργιακής κινητοποίησης στο υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης).